اقدام پيشدستانه مانع وقوع بحران مي شود
خبرگزاري آريا- فرمانده نيروي انتظامي با تأکيد بر ضرورت بهرهمندي از ظرفيت کارشناسان زبده در هر بحران از سوي معاونت عمليات، گفت: اقدام پيشدستانه ميتواند از وقوع بحران جلوگيري کند و اين امر بارها تجربه شده و موضوعي قابل توجه است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از پايگاه خبري پليس، سردار “حسين اشتري” در همايش معاونان عمليات سراسر کشور با اشاره به اهميت و نقش معاونت عمليات، اظهار کرد: در صورت وقوع هر نوع بحران در کشور، تمام ظرفيت ناجا در مجموعه مرکز کنترل و فرماندهي معاونت عمليات متمرکز مي شود که در اين مواقع، مديريت صحنه در اختيار فرماندهان است.
فرمانده نيروي انتظامي ادامه داد: همانطور که اشاره شد در صورت وقوع بحران هايي مانند: زلزله، آشوب و .. بايد زماني که فرمانده در مرکز کنترل حضور پيدا ميکند، همه اطلاعات از تمام ابعاد مختلف ماجرا همچون تابلويي در برابر او قرار گيرد تا بتواند بر اساس اين اطلاعات، بهترين تصميم را اتخاذ کند.
وي تأکيد کرد: در مواقع بحراني، نحوه جمعآوري اطلاعات بايد به گونه اي باشد که هيچ نقطه مبهم يا بدون اشراف اطلاعاتي در ترسيم وضعيت موجود وجود نداشته باشد.
اشتري با تأکيد بر ضرورت بهرهمندي از ظرفيت کارشناسان زبده در هر بحران از سوي معاونت عمليات، اظهار داشت: در هر بحران يا حادثهاي، نخستين اقدام جمعآوري اطلاعات و اشراف نسبت به موضوع است ولي نکته حائز اهميت که بايد به آن توجه داشت آن است که بتوان با استفاده از ظرفيت کارشناسان و متخصصان زبده، خلاق و شجاع، بهترين راهکار را ارائه داد.
عالي ترين مقام انتظامي کشور با بيان اينکه اگر اشراف اطلاعاتي ناقص باشد نميتوان بهدرستي براي برطرف شدن بحران تصميمگيري کرد، گفت: در موضوعات مختلف مانند نظمبخشي حاشيهنشيني بايد علاوه بر اشراف اطلاعاتي، قدرت تجزيه و تحليل داشت، يعني اقوام مختلف ساکن در آن منطقه، اتباع بيگانه، تهديدات موجود در محل همچون موادمخدر، سلاح و … را مد نظر قرار داد و با بهرهمندي از نظر کارشناسان بهترين راهکار براي رسيدن به هدف اصلي که همان نظمبخشي و مديريت صحنه است توسط معاونان عمليات به فرمانده ميدان ارائه شود و او تصميم نهايي را اخذ کند.
وي گفت: ما در بخش نخست که همان اشراف اطلاعاتي است، مشکلي نداريم ولي در برخي مواقع در ارائه تحليل و سرعت تصميمگيري بايد بيشتر متمرکز شويم؛ البته اين موضوع در موارد مناسبتي همچون سالگرد ارتحال امام (ره) يا عمليات اربعين حسيني(ع) يا حتي چهارشنبه آخر سال مشکلي ندارد و تمام فرماندهان با دقت بالايي ميتوانند بهصورت پيشدستانه اقدامات لازم را از پيش طراحي کنند؛ مثلاً افراد مسئلهدار همچون اراذل و اوباش را شناسايي، بعضي از آنها را تحت کنترل و تصميماتي از اين قبيل را از پيش اتخاذ کنند ولي وقتي اتفاق جديدي که پيش از اين تجربه آن را نداشتيم رخ مي دهد نيازمند تحليل و سرعت عمل بالاتري در تصميمگيريهاي خود هستيم.
فرمانده نيروي انتظامي يادآور شد: بعضي اوقات يک اقدام پيشدستانه ميتواند از وقوع يک بحران جلوگيري کند و اين امر بارها تجربه شده و موضوعي قابل توجه است.