پای چه کسانی در تخریب پاسارگاد در میان است؟ چرا ۸۰ درصد وام هایتان را به ما ندادید؟!
اول اینکه ،ارایه تسهیلات مالی به هر فرد حقیقی و حقوقی، تابع ضوابط تعیین شده توسط بانک مرکزی و قوانین جاری در بانک ها و حوزه بانکداری بوده و اقدامات بانک مورد اشاره ، اقداماتی غیرقانونی ، غیرمنطقی و یا غیرتوسعه ای ، نبوده اند. برخی شرکت های زیرمجموعه یا همکار بانک مذکور ،در سال های اخیر طرح های زیرساختی و توسعه گرای فراوانی را در کشور آغاز کرده و بسیاری از آنها را نیز به بهره برداری رسانده اند. به عنوان نمونه پروژه فولادسازی بردسیر که یکی از سه پروژه زنجیره فولادسازی هولدینگ میدکو با ظرفیت ایجاد ۱۲ هزار شغل بود که در بهمن ماه گذشته به دست معاون اول رئیس جمهور افتتاح شد. از دیگر مصادیق این گونه فعالیت ها و شرکت ها، می توان به میدکو ، اشاره داشت. شرکت میدکو سهامی عام بوده و یک میلیون سهامدار در بورس دارد؛ به بیان دیگر، سود این شرکت در میان طیف وسیعی از شهروندان سهامدار ،بازتوزیع می گردد . از نمونه های دیگری،می توان به پروژه های خط لوله گازی اشاره داشت و سایر مصادیق قابل ذکر. در چنین شرایطی، طبیعی است که هر بانکی وام های خود را به پروژه های قابل اعتماد که طرح توجیهی مناسبی نیز دارند اعطا کند. سود این کار طبیعتا به سپرده گذاران بانک ، سهامداران این بانک در بورس و در کل بشکلی غیر مستقیم،کلیه شهروندان بدلیل اجرای یک پروژه اثرگذار بر توسعه اقتصادی و منطقه ای، می رسد.
دوم اینکه ، حملات صورت پذیرفته به بانک پاسارگاد در چند هفته اخیر با توجه به عملکرد این بانک ، اندکی تردیدآمیز است. بانک پاسارگاد از معدود بانک های کشور بوده که در شرایط تحریمی فعلی، عملکرد قابل قبولی داشته است. به طور مثال، فارغ از آثار مثبت ناشی از تسعیر نرخ ارز در شرایط اقتصادی سخت کنونی، تراز بانک پاسارگاد با رقم قابل توجهی مثبت بوده و در سه ماهه اول امسال به ازای هر سهم ۸۵ ریال سود محقق کرده است. فعالان و کارشناسان بازار پیش بینی می کنند که با وجود مشکلات اقتصادی و تحریمی کشور بانک پاسارگاد در سال آتی نیز به ازای هر سهم خود ۴۰۰ ریال سود بسازد.
همه این آمارها از عملکرد قابل قبول بانک مذکور و طبعا رضایت سهامداران و سپرده گذاران آن حکایت دارد . با وجود آنکه حملات به این بانک قبل و بعد از برگزاری مجمع عمومی اخیر فراوان بود ، اما شاهد هستیم که به تازگی، این هجمه ها شکل دیگری بخود گرفته است. با توجه به قاعده بازی در پیش گرفته شده توسط تخریب گران و برخی شواهد و سرنخ های بدست آمده ، می توان احتمال بالایی داد که منشأ این حملات ، گروهی هستند که در گذشته نه چندان دور از این بانک تقاضای وام های هنگفت کرده بودند. این افراد در گذشته از برخی بانک ها، تسهیلات کلان گرفته و شماری از آنها پول ها را بازنگردانده اند. بانک پاسارگاد با تقاضای این افراد به دلیل آنکه طرح های آنها توجیه اقتصادی قابل قبولی نداشت و یا فاقد ضمانت های لازم و متداول برای اخذ تسهیلات بوده اند، مخالفت کرده است. همین موضوع سبب شد تا آنها در قالب نوعی بازی چندلایه و پوشیده ، به بانک حمله کنند و گویا در حال حاضر نیز در صورت موافقت بانک پاسارگاد با درخواست شان هجمه ها را متوقف خواهند کرد.
سوم اینکه ، متاسفانه صداوسیما در اقدامی غیر حرفه ای در دام این افراد افتاد و دامن زننده به بازی افراد معلوم الحال شد. مجری یک برنامه خاص در صدا و سیما با استناد به چند گزارش یک سایت اقتصادی و روزنامه اصولگرای مورد اشاره ،گزارش مذکور را ژورنالیستی، یک پژوهش میدانی، ارزشمند، با سند، و با تحقیق و پژوهش خواند و با لحنی سخره آمیز و پر طعنه از عبارت « سفره ای هست؛ دور هم بخوریم» استفاده نمود. غافل از آنکه این اقدام ، پازل گروه معلوم الحال باج خواه از نظام بانکی را تکمیل کرد و چه بسا آنها خودشان نیز باور نمی کردند صداوسیما ، به همین سادگی با توپ شان بازی کرده و دست شان را چنین بگیرد .
حلقه آخر این داستان نیز مهیا سازی سوژه ای مطلوب برای رسانه های معاند خارج نشین بوده و بهانه ای برای تشدید حمله به نظام بانکی کشور و ضعیف نشان دادن اقدامات کنترلی بانک مرکزی و سایر نهادهای نظارتی . یعنی صدا و سیما و سایر مدعیان ارزشمداری، ناخواسته با رسانه های معاند نظام در یک سمت و جهت قرار گرفته و کار یکدیگر را تکمیل کرده اند.
منبع : شعار سال